Avsluttet utforsesongen med 3.-plass

Aksel Lund Svindal avsluttet utforsesongen med 3. plass i verdenscupfinalen i Lenzerheide og var bare 16 hundredeler fra seieren.

Aksel Lund Svindal - Foto: Scanpix
Veien hit
Det var snakk om en total forvandling fra Kvitfjell, der Svindal kjørte inn til 27.- og 37. plass i de to utforrennene.Han kjørte svært bra og gjorde ikke mange feil i utfortraseen i Lenzerheide onsdag. Det han tapte til vinneren Adrien Theaux fra Frankrike, tapte han på toppen.Også østerrikeren Joachim Puchner slo ham, mens Didier Cuche, vinneren av super G-rennet på Kvitfjell, Christoph Innerhofer, verdensmesteren i super G, og Beat Feuz, som vant og klarte tredjeplassen i de to utforrennene på Kvitfjell, ble klart slått av Svindal onsdag.Ved siden av Aksel Lund Svindal er det bare Kjetil Jansrud som er norsk deltaker i verdenscupfinalen på herresiden. Jansrud skal bare kjøre storslalåm i Sveits, mens Svindal har igjen super G og storslalåm.I slalåm er ingen norske kjørere kvalifisert til å kjøre i finalen i år.