Da skal hun delta i Tour de Ski også. Den har hun stått over de to siste sesongene. VM-dronningen vil ikke hvile på laurbærene selv om det går mot en sesong uten mesterskap.Polske Justyna Kowalczyk har allerede vunnet årets verdenscup.- Neste sesong blir det en annerledes formtopp. Det blir mange skirenn, og kampen om sammenlagtseieren blir viktig, sa Bjørgen.Det langsiktige målet er OL i Sotsji. Det mesterskapet går i høyden.Landslagstrener Egil Kristiansen sa til NTB under VM-dagene i Oslo at også kvinneløperne måtte påregne mer tid i høyden i forkant av det mesterskapet.Mens Petter Northug vurderer å bo i høyden under deler av året, er ikke det noe som Bjørgen tenker på.- Nei, jeg flytter ikke. Jeg vil heller reise mer, og kanskje blir det en høydesamling mer enn normalt i årene som kommer.
SlitenMotivert
Fredag formiddag snødde det tett med varmegrader i luften mens løperne hadde sin treningsøkt i den finske skihovedstaden Lahtis. Det var umulig å smøre for dem som gikk klassisk. Samtlige ville ha brukt rubbeski om det hadde vært klassiskrenn fredag.Lørdag skal jentene gå 10 kilometer fellesstart med skibytte. Heldigvis for både løpere og støtteapparat er det meldt om kaldere vær da.- Orker du dette da, Marit?- Ja, det gjør jeg, og så får vi se. Jeg har ikke gjort så veldig mye siden VM og har følt meg både fysisk og mentalt sliten. Det er litt rart at VM er over, men dette blir en litt annerledes helg. Mer avslappende. Slik er det for alle.Bjørgen sier at det ikke er noe i veien med motivasjonen, selv om VM endte med fire gull og ett sølv for hennes vedkommende.Hun var ikke på ski de to første dagene etter sølvet på tremila i Holmenkollen. Så ble de plukket fram igjen.- Jeg får prøve å holde koken i to uker til. Formen stupte rett ned etter Falun i fjor, men jeg får forsøke å holde på den fram til da i år også. Jeg tror formen skal være bra og ønsker å kjempe i toppen også i helgen. Det er ingen grunn til at formen skal ha falt så mye i løpet av uka. Vi får se om det er noe krutt igjen i beina, sa Marit Bjørgen.Hun fronter en stor norsk tropp i Lahtis. Søndag er det klassisk sprint på programmet.Bare Petter Northug av de beste norske mangler på startstreken.