Favorittene vant NM-gull i storslalåm

I lørdagens storslalåm var Kjetil Jansrud best i begge omganger. Lotte Smiseth Sejersted var enda mer suveren.

Publisert 26. mars 2011 kl. 19.16
Oppdatert 26. mars 2011 klokken 22.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Truls Ove Karlsen. Foto: HegnarOnline
Rundt 1.000 tilskuere møtte opp for å se Kjetil Jansrud slå Aksel Lund Svindal for andre gang på en uke i alpin-NM. I mål var han 43 hundredeler foran sin hovedrival Svindal, som tok sølv i lørdagens storslalåm i Høgegga i Trysil.- Jeg må si meg veldig godt fornøyd med kjøringen. Dette er også mitt beste NM noensinne, sa Jansrud.I NM i storslalåm i Narvik i fjor ble han norsk mester for første gang i karrieren. Denne uka har han gull i både super-G og i storslalåm. Søndag avsluttes norgesmesterskapet på Trysil med slalåm.Aksel Lund Svindal var misfornøyd med kjøringen i 1. omgang. I finaleomgangen kjørte han seg opp fra fjerde- til annenplass, men var 43 hundredeler fra seier.- Jeg fikk det til bedre i 2. omgang. Dette er et greit resultat, mente Svindal.Truls Ove Karlsen var bare hundredelen etter Jansrud etter 1. omgang, men endte på tredjeplass. Karlsen var skuffet over kjøringen i finaleomgangen hvor han til slutt var 63 hundredeler bak vinneren.Slalomspesialisten Lars Elton Myhre overrasket med god storslalåm kjøring og tok 4. plassen.Lotte Smiseth Sejersted har hatt en sterk sesong. Lørdag innfridde hun forventningene og ble norgesmester i kvinnenes storslalåmrenn. Hun tok sitt fjerde strake NM-gull på fire øvelser. Søndag kan hun ta det femte når alpin-NM avsluttes med slalåm.Sejersted ledet etter første omgang og leverte varene også i andre halvdel. Chloe Margrethe Fausa tok andreplassen, mens Ragnhild Mowinckel ble nummer tre. Fausa og Mowinckel var henholdsvis 0,89 og 1,13 sekund bak gullgrossisten. (©NTB)