Oslo Arbeiderparti vil lovfeste to barnehageopptak i året.Med dagens ordning er det i praksis full barnehagedekning bare en måned i året, mener Oslo Ap.- Kommunen har full dekning bare en gang i året, og det er i august. Barna som er født etter 1. september, får ikke plass, sier nestleder i finanskomiteen i Oslo bystyre, Rina Mariann Hansen (Ap), til Dagsavisen.Hennes datter på 14 måneder er en av mange som ikke har plass. Da Hansen fikk opplyst at hennes bydel St. Hanshaugen hadde 170 barn i kø, ringte hun til andre bydeler for å høre om det var noe ledig der.- Jeg opplevde at noen av dem lo av meg. Mange av bydelene sier de har flere hundre barn i barnehagekø, sier Hansen.Under helgens programmøte i Oslo Ap blir det trolig flertall for et forslag om å innføre to årlige hovedopptak i hovedstaden i påvente av at det kommer nasjonale regler som sier det samme.