IKEA trekker kaffekanne

For andre gang på kort tid må IKEA tilbakekalle et produkt fordi det er fare for at glasset plutselig knuser.

Ikea_Kaffekanne.jpg
Kultur

Møbelgiganten opplyser torsdag morgen at de trekker tilbake presskanna Förstå. Glassholderen kan føre til at glasset knuser, noe som allerede har skjedd 20 ganger på verdensbasis.12 av tilfellene førte til brannskader fra sølt kaffe og te, og det har kommet én rapport om kuttskader etter at glasskolben knuste.Det er ikke meldt om noen tilfeller i Norge, men Sverige er på listen over land hvor kaffekanna plutselig har knust.- De 20 sakene er spredt over store deler av verden, og det er ikke noe spesielt land som utmerker seg. Og med så mange hendelser, er vi nødt til å tilbakekalle det som har vært et populært produkt, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommessen i IKEA Norge.Förstå var i salg fra februar til desember i fjor, og i Norge er det solgt rundt 16.500 presskanner i 0,4- eller 1-litersutgave. Begge variantene er trukket tilbake, og kundene får pengene tilbake.I januar trakk selskapet glasserien Rund, som også var utsatt for plutselig knusing under bruk. Thommessen beskriver Rund som et mer marginalt produkt og sier det ikke er noen sammenheng mellom de to problemene.- Det er ujevn fresing av metalldelene som er problemet med Förstå, så det ville nok oppstått uansett glasstype.

Nyheter
Kultur