Johaug har doblet sin markedsverdi

Hun suste inn til gull på 30 kilometeren i VM. Nå kan yndlingen Therese Johaug le hele veien til banken.

Skiutøver Therese Johaug - Foto: Scanpix
Kultur

Etter gullet på 30 kilometeren i VM kan skiesset Therese Johaug ha håp om langt større sponsoravtaler enn tidligere.- Vi er veldig bevisste på hva slags avtaler vi går inn på, og det skal bli spennende å se hva slags muligheter som åpner seg nå. Drømmen er jo å få til en eller to store internasjonale avtaler, sier Johaugs manager Jørn Ernst til Kampanje.Han mener pågangen etter Johaugs tjenester nå er så stor, at de sier mer nei enn ja.Bernt Halvard Olderskog, som er sponsorsjef for langrenn, sier videre at Johaug er den utøveren de nå får flest henvendelser om i tillegg til Marit Bjørgen og Petter Northug.Johaug slo fullstendig knockout på konkurrentene under 30 kilometeren i VM og vant 44 sekunder foran VM-dronningen Marit Bjørgen.Dette var Johaugs første individuelle VM-gull i karrieren og hennes tredje medalje i årets VM. Hun var også på det norske laget som tok gull på kvinnestafetten og fikk også bronse på 15 kilometer fellesstart med skibytte.I 2007 ble det også medalje på tremila. Da fikk hun bronse.

Nyheter
Kultur