Lotte historisk med fem NM-gull

Det er første gang en kvinnelig alpinist tar fem gull i ett og samme mesterskap.

Publisert 27. mars 2011 kl. 22.06
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
Lotte Smiseth Sejersted. Foto: Scanpix
Lotte Smiseth Sejersted tok sitt femte NM-gull i alpint søndag.På Oppdal vant utfor, super-G og superkombinasjonen. I Trysil fulgte hun opp med gull i storslalåm lørdag og avsluttet med å gå til topp i søndagens avsluttende slalåm. Lørdag mottok hun også kongepokalen.Sejersted forsvarte sin ledelse i slalåmrennet fra første omgang og var egentlig aldri i nærheten av å tape gullet i den andre omgangen. I mål var hun 1,26 sekund foran sølvvinner Annie Winquist. Bronsen gikk til Kristina Riis-Johannessen.Det er første gang at en kvinnelig alpinist tar fem av fem mulige gull i NM. Aksel Lund Svindal gjorde det samme på herresiden i 2005.
Unggutter foran og bak Lars
I mennenes avsluttende slalåmrenn ledet Lars Elton Myhre etter første omgang og kunne tatt sitt tiende mesterskap. Men landslagsalpinisten fra Gjøvik måtte se seg slått av Truls Johansen. Johansen fra Nero vant med 16/100 sekund. Stortalentet Henrik Kristoffersen (16) tok bronsen, slått med 33/100 sekund.I første omgang mente Johansen at løypa var litt for «lett», mens at han fikk en løype som passet ham bedre i finaleomgangen.- I andre omgang var det mer krevende teknisk. Da var det bare å dra på, og jeg gjorde ingen store feil, sa vinneren.De meritterte landslagsalpinistene Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal kjørte ut allerede i første omgang. (©NTB)