Petter Northugs knallsuksess i VM setter ham i særklasse på hjemmebane. Hans unorske og urbane stil treffer blink, men er risikofylt. Det mener kommunikasjonsekspert Kjell Terje Ringdal. Northug tok tre VM-gull, småslang med leppa, gråt under medaljeseremonier og ble tatt i mot som en popstjerne.Han framsto også i en litt mer redigert og følsom utgave enn hva vi ofte er vant til.Han vant i sporet og blant det norske folk. Undersøkelser viser at 25-åringen er langt bedre likt i Norge enn for noen måneder siden.- Petter Northug er ganske enkelt konge nå. Dersom han hadde blitt nummer fire på femmila og snublet på stafetten, ville han fått alt i bakhodet. Han er unorsk og inntar på mange måter ikke de norske dydene. Han har flott dame, spiller poker i Las Vegas og skriver avtale med Red Bull. Jeg liker virkelig Northug, sier Ringdal til NTB.Tar alt- Før VM lurte vi på om han egentlig var god nok? Var han for stor i kjeften? Var han blærete? Alt dette er nå glemt og godtatt fordi han vinner. Vi tilgir ham ganske enkelt. Men Northugs stil krever at han har suksess. Han utfordrer den norske selvforståelsen. Han er en del av en urbanisert norsk elite av unge mennesker.Northug tjener trolig 7-8 millioner kroner i 2011. I en tenkt situasjon der alle kontrakter skulle underskrives i mai, ville skiløperen omtrent kunne få hva han ville. (©NTB)