Northug-show i Tromsø

Petter Northug staket Strindheim inn til gull på skøyteski under den klassiske lagsprinten i langrenns-NM del 2 fredag.

Publisert 25. mars 2011 kl. 14.23
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
Petter Northug - Foto: Scanpix
Med på laget hadde han landslagssprinteren John Kristian Dahl.Northug brukte vanlige klassiskski på sin første etappe, men da han stakk ut på annen etappe, hadde han byttet til skøyteski. Det ga umiddelbar effekt. Northug opparbeidet seg nokså raskt en ledelse på opp mot åtte sekunder, og den ledelsen ga duoen aldri fra seg selv om det ble tettere etter den tredje og avsluttende etappen.Northug og Strindheim paraderte inn til soleklar seier.- Vi hadde bestemt oss på forhånd at jeg skulle gå med skøyteski på den andre etappen, sa Northug.Eldar Rønning gikk Skogn inn til annenplass. Han hadde med seg naboen og kompisen Johan Kjølstad på laget.Stian Hallén og Eirik Brandsdal ordnet bronsemedalje til Kjelsås.Kjølstad mente at Northug bidro med en taktisk smart manøver.- Vi gikk så hard vi kunne, men i dag var Strindheim sterkere. Jeg visste ikke at han kom til å bytte til skøyteski. Det var nok lurt av ham. Det hadde nok blitt jevnere om alle hadde gått på klassiskski, sa Skogns-løper Kjølstad.Northug var den eneste som turde å bruke skøyteski på det tunge føret i vind og tett snøvær.- Jeg vurderte det ikke engang fordi jeg mente det var for dårlig føre. Men jeg ville nok ikke hatt sjanse med skøyteski heller. Petter er sterk, god nok til det, og det var til hans fordel at han fikk brukt styrken sin, mente Rønning overfor stadionspeakeren.Lørdag avsluttes NM del 2 med tremil for kvinner og femmil for menn.