Etter kundeturen og
nylig har SEB Enskilda, i følge Finansavisen, sett seg tvunget til å gjennomføre en granskning av rennet og resultatene.Kitzbühel-granskning er nå ferdig og HegnarOnline sitter med hele rapporten.HegnarOnline har ikke fått tak i SEB-Enskilda-direktør Atle Vereide for kommentar, tirsdag ettermiddag.Selv om man kanskje må ha vært med på arrangementet for å forstå hele granskningsrapporten til Atle Vereide gjengir vi den likevel her - med resultatlisten for herrene:(..)Det var som nevnt på flyet hjem et visst engasjement rundt resultatene i herrenes finale i slalåm, og vi lovet å komme tilbake med granskning av tidtakingen understøttet av dokumentasjon fra vårt profesjonelle filmteam. Vi noterer oss forøvrig at Finansavisen mener saken fortjener et forsideoppslag og to helsider i avisen.Avisen har selvsagt ikke fått informasjon fra oss. Det vil heller ikke Financial Times, Wall Street Journal, CNBC eller Al Jazeera få.Dere - våre gjester - skal derimot selvsagt få full dokumentasjon som lovet.Nå som alle forhåpentligvis har kommet i den rette stemningen skal vi til sakens kjerne.Jeg minner om reglene: De 16 beste tidene i kvalifiseringsomgangen går til finalen i paralellslalåm.Den beste tiden fra kvalifiseringen kjører mot den nest beste tiden osv.Alle deltakerne kjører 1 gang i rød og 1 gang i blå løype. Vinneren er den som har den raskeste samlede tiden fra de to omgangene.De som gjennomfører tidtakingen er Global Sportservice som også kjører tidtaking i World Cup (og i Hahnenkam utforrennet i Kitzbuhel.)For å eliminere risiko for feil legger Global Sportsservice kabel fra start-gaten til mål-gaten. (De bruker altså ikke radiosignaler mellom start og mål.)De to beste i kvalifiseringen var Henning Astrup foran Anders Buchard.Disse kjørte da også mot hverandre som de to siste startende i hver omgang i parallellslalåm-finalen.Vi som sto langs løypa så at Henning Astrup kom først i mål både fra rød og fra blå løype.Det var derfor overraskende for mange at Anders Buchard fikk den beste samlede tiden og at Henning Astrup ble nummer fire i rennet.Vi konkluderer med at tidtakingen er korrekt gjennomført og at Anders Buchard er vinner av årets skirenn i Kitzbuhel basert på følgende dokumentasjon:Lauf 1 og Lauf 2 pdf (se under) er skannet utskriftsprotokoll fra tidtakingen.Utskriftsprotokollen viser klokkeslettet de ulike kjørerne starter og klokkeslettet de går i mål (Dette er real time med synkroniserte klokker).Omgangstiden regnes ut som differansen mellom starttidspunktet og målgang.Som det fremgår av utskriftene bruker man tusendeler i tidtakingen, men det blir avrundet til hundredeler (som i World Cup)Henning Astrup hadde startnummer 13. I første omgang kjørte han i blå løype.Av protokollen fremgår det at han startet kl. 13:16:37.0173 og gikk i mål kl. 13:16:48.6119, dvs en omgangstid på 11.595.Anders Buchard hadde startnummer 71. I første omgang kjørte han i rød løype.Av protokollen fremgår det at han startet kl. 13:16:37.653 og gikk i mål kl. 13:16:48.637, dvs en omgangstid på 10.984.I andre omgang kjørte Henning Astrup i rød løypeAv protokollen fremgår det at han startet kl 13:31:07.3538 og gikk i mål kl. 13:31:18.9990, dvs en omgangstid på 11.645I andre omgang kjørte Anders Buchard i blå løype.Av protokollen fremgår det at han startet kl 13:31:07.9951 og gikk i mål kl. 13:31:19.6612, dvs en omgangstid på 11.666.Samlet totaltid Henning Astrup: 11.595+11.645 = 23.23Samlet totaltid Anders Buchard: 10.984 +11.666= 22.64Kan det ha vært forveksling mellom blå og rød løype (slik at Astrup og Buchards tider er forvekslet?)Svar er NEI. Vedlagte bilder fra starten (se first Run og second Run under) viser at Henning Astrup starter tidligere enn Anders Buchard i begge omgangene.Mens Anders Buchard står stille ved det grønne startflagget har Henning Astrup kjørt et godt stykke i begge omganger (se rød pil i vedlagte bilder)Når man holder disse bildene opp mot starttidene i utskriftsprotokollene så kan man fastslå at tidene ikke kan være forbyttet.Av protokollene fremgår det at startnr 13 (Henning Astrup) startet tidligst i begge omgangene nemlig kl 13:16:37.0173 i første omgang og kl 13:31:07.3538 i andre omgangAnders Buchardtstartet 13:16:37.653 i første omgang og kl. 13:31:07.9951i andre omgang.Henning Astrup startet mao mer enn 0.6 sekunder tidligere enn Anders Buchard i begge omgangene.Det beviser at tidene er korrekte, da den klart beste omgangstid ble oppnådd i første omgang av den som kom SIST ut av startblokkene.Det var av bildene åpenbart Anders Buchard, ikke Henning Astrup.Tilsvarende kan man også lese ut av protokollene at den som kom først i mål i begge omgangene i sum hadde den svakeste tiden.Alle som sto langs løypa så at Erling Astrup kom først i mål (skal trolig være Henning Astrup red.anm.).Vi konkluderer derfor med at den verdige vinneren av SEB Enskilda rennet i Kitzbuhel 2010 var Anders Buchardt.På andre plass kom Øystein Stray Spetalen og nummer tre ble Hugo Maurstad.Vi ber om forståelse for at vi ikke tar oss tid til å omtale alle 16 finalistene i samme detalj.I dameklassen vant Merete Bø Strand-Nilsen.På andreplass kom Nina Flaten og nummer tre var Inger Lise Maurstad.Vi har ikke mottatt innsigelser til damenes resultatliste.Vi har selvsagt også vedlagt komplette resultatlister fra både damenes og herrenes finaler samt fra kvalifiseringsrennet.Dere finner også filmer fra hele omgangene til Astrup/Buchard.Vi benytter anledningen til å gratulere også alle dere som ikke kom på seierspallen med fantastisk innsats og med et stort bidrag til en minnerik tur for oss alle.I Kitzbuhel er alle vinnere!Spill gjerne mp3-filen èn gang til! (B&R SEBmaster)Igjen takk for turen og de aller beste hilsener fra alle oss i SEB Enskilda.