Vil gi styrket rett til full jobb

Et internt Ap-utvalg foreslår å styrke deltidsansattes rettigheter til å kreve fulltidsstillinger som blir lyst ut.

Publisert 28. mars 2011 kl. 08.50
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
aasrud.jpg
Forslagene til utvalget, som er ledet av fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud, innebærer mer styrkede rettigheter enn dagens lovtekst i arbeidsmiljøloven, skriver .Utvalget overleverer ti konkrete forslag til Arbeiderpartiets sentralstyre mandag. I tillegg til at deltidsansatte skal kunne kreve fortrinnsrett på utlyste heltidsstillinger i bedriften, vil utvalget også gi rett til å kreve økt stilling som tilsvarer dokumentert merarbeid over tid.De foreslår også at arbeidsgiver legger til rette for heltid gjennom arbeidsplaner og redegjør for bruk av deltidsarbeid, samt at tillitsvalgte skal få drøftingsplikt om bruk av slike stillinger.Aasrud mener at utvalget har klart å balansere skepsisen internt i Arbeiderpartiet og LO og AUFs krav om lovfestet rett til heltid.- Jeg er veldig fornøyd med at vi har greid å enes om dette. Vi mener jo at det ikke bare dreier seg om de som jobber heltid, men også de som ønsker å jobbe deltid i større stillingsbrøker. Det er viktig å få fram: Vi skal tilrettelegge for dem som ønsker å jobbe deltid, sier hun. (©NTB)