Fosterbarn får ikke tilsyn

Flere tusen fosterbarn får ikke de tilsynsbesøkene de etter loven har krav på.

barn.jpg
Kultur

Etter loven skal tilsynsfører oppnevnt av barnevernet besøke fosterbarna minst fire ganger i året for å få barnas versjon av hvordan fosterhjemmet fungerer.En landsoversikt viser at 3.000 av landets fosterbarn ikke har jevnlige samtaler med tilsynsføreren sin.I Telemark og Møre og Romsdal er det bare 35 prosent av barna som får fire lovpålagte tilsyn per år. Heller ikke halvparten av de barna som bor i fosterhjem i Akershus og Oslo får tilsynsbesøkene de har krav på.Det bekymrer leder for Norsk fosterhjemsforening, Torunn Hauen Aks.- Vi ser at barnas rettssikkerhet ikke blir ivaretatt, sier hun til NRK.Tilsynsførerne er gjerne lærere, barnevernspedagoger eller andre med spesiell kunnskap om barn. (©NTB)

Nyheter
Kultur