Priset for beste manus

Filmatiseringen av boken «Få meg på for faen» fikk i natt pris for beste manus under Tribeca-festivalen.

Jacobsen_Jannicke_Systad.jpg
Kultur

Filmatiseringen av boka «Få meg på for faen» vant natt til fredag prisen for beste manus under Tribeca-festivalen i New York. Prisen er på 5.000 dollar.Det er regissør Jannicke Systad Jacobsen som har skrevet manus til filmen, der 18 år gamle Helene Bergsholm fra Førde har hovedrollen. Juryen var enstemmig i sin konklusjon: «Ingen tvil, dette er det beste manuset».«Få meg på, for faen» er basert på Olaug Nilsens bok med samme navn og handler om 15-årige Alma og hennes seksuelle oppvåkning i et lite lokalsamfunn på Vestlandet.- Det er en fantastisk følelse å vinne pris for beste manus i en filmhovedstad uten sammenligning. Vi er en utrolig glad gjeng som er på fest nå, sa en jublende glad produsent Brede Hovland til NRK etter prisutdelingen.Det er første gang en norsk film tatt ut til hovedkonkurransen på den prestisjefylte filmfestivalen, som ble startet av Robert De Niro i 2002. Bare tolv av flere tusen innsendte bidrag kom gjennom det trange nåløyet.«Få meg på, for faen» har også vært satt opp som teaterstykke ved Det Norske Teatret i Oslo.

Nyheter
Kultur