Skinstad blir langrennssjef

Åge Skinstad går over i en nyopprettet stilling som langrennssjef. Lederen av langrennskomiteen avviser spekulasjonene som indikerer at Aker har prøvd å påvirke ansettelsesprosesser.

Åge Skinstad. Foto: Scanpix
Kultur

- Under langrennssjefen kommer det til å bli opprettet tre virksomhetsområder. Dette er landslagene, bredde og marked. Samtidig vurderer vi å opprette en egen kommunikasjonsstilling, opplyser leder av langrennskomiteen, Hermod Bjørkestøl, i en melding.Denne organisasjonen tar vare på helheten i norsk langrenn som alene ville vært norges tredje største særforbund. I den nye organisasjonen blir bredde og marked sidestilt med landslagsvirksomheten.- Jeg gleder meg veldig til å begynne i denne rollen. Samtidig er jeg glad for at hovedretningen i den nye organisasjonen er avklart. Denne nye organiseringen passer godt, og sidestiller breddesiden i norsk langrenn med landslagsvirksomheten. Dette er viktig, sier Åge Skinstad.- Allerede i høst ble det innledet diskusjoner om hvordan langrenn skulle organiseres i fremtida. I januar diskuterte langrennskomiteen ny modell. Det ble fort enighet hovedtrekkene i den nye modellen, sier Bjørkestøl.Lederen av langrennskomiteen avviser spekulasjonene som indikerer at Aker har prøvd å påvirke ansettelsesprosesser i Norges Skiforbund - langrenn.Men Bjørkestøl forteller at det foregår interessante diskusjoner med flere av langrenns samarbeidspartnere, herunder Aker, om hvordan langrenn kan kapitalisere på de gode resultatene i vinter og de fantastiske arrangementene under årets VM.Langrennssjefen vil i samarbeid med langrennskomiteen fortsette med å utforme innholdet i de nye stillingene. Langrennskomiteen forholder seg til gjeldende kontrakter/ansettelsesforhold.

Nyheter
Næringsliv