Bitter maktkamp mellom FIFA-topper

Presidentkandidat Mohamed Bin Hammam krevde torsdag at korrupsjonsetterforskningen av FIFA også skal inkludere en "sjokkert, trist og dypt skuffet" president Joseph Blatter.

FIFA-president Sepp Blatter og presidenten for fotballforbundet i Qatar, Sheik Hamad Bin Khalifa Bin Ahmed al-Thani. (AP Photo/Osama Faisal)
Veien hit
Kravet kommer åtte dager før Bin Hammam utfordrer Blatter om presidentstolen han har hatt siden 1998. Det internasjonale fotballforbundet avslørte onsdag at de etterforsker Bin Hammam og visepresident Jack Warner for korrupsjon.Bin Hammam bedyret straks sin uskyld og mente utspillet er et forsøk på å sverte ham før han og Warner skal høres av en etisk komité søndag.- Beskyldningene inneholder også informasjon som Blatter var klar over, men ikke sto imot. Derfor ber Bin Hammam om at den etiske komiteen skal inkludere Blatter i etterforskningen, uttalte Bin Hammam via sin talsmann.Blatter skal selv ha blitt rystet over Bin Hammams krav, noe han også uttrykte i sin spalte på insideworldfootball.biz torsdag kveld:- Jeg opplever ingen tilfredsstillelse over å se ennå en høring i den etiske komiteen. Jeg er sjokkert, trist og dypt skuffet over beskyldningene fra en mann som jeg delte et vennskap med i mange år, skriver FIFA-sjefen.FIFA er ved flere anledninger blitt beskyldt for korrupsjon, sist rundt valget av vertsnasjoner for VM i 2018 og 2022.To medlemmer ble suspendert og fikk ikke stemme før valget. Det er også hevdet at medlemmer skal ha bedt om nærmere 10 millioner kroner for å støtte England under valget. (©NTB)