Da Birgitte Bryne tok en toppjobb i meglerhuset SEB Enskilda, ble det sådd tvil om hennes evner som mor. Men til tross for at hun jobber i en mannsdominert bransje, opplever tobarnsmoren at hun har fått karrieremuligheter mange andre bare kan drømme om, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg har aldri møtt fordommer internt i finansbransjen, det er mer utenfra kritikken kommer. På grunn av jobben har jeg tidsmessig valgt å være litt mindre mamma enn mange andre. Det opplever jeg at enkelte andre har satt spørsmålstegn ved, sier Bryne til avisen.Hun har blant annet fått kritikk fordi hunn ikke ammet barna, og for å ha prioritert meglerhusets kick off-arrangement tre uker etter fødsel.- Jeg måtte være en dårlig mor som ikke var sammen med dem hele tiden, som om ikke de også hadde en far, påpeker hun.Bryne mener det er viktig å tørre å ta plass og vinne tillit blant ansatte, i tillegg til at du også må tåle sjargongen.- Sjargongen minner litt om militæret. Den sjargongen som oppstår på arbeidsplasser hvor menn dominerer. Tonen er direkte, humoren er rå, og man må tåle en eller annen kommentar, forteller hun.Les også: