- Det er fantastisk morsomt å vinne igjen med et ganske så ferskt landslag, sier Christian Vennerød til NTB. Han er kaptein for seksmannslaget som tok seg helt til toppe i det han beskriver som en av de vanskeligste bridgekonkurransene i verden.- Dette er verdens mest populære spill, og bortsett fra EM og VM, er det neppe en konkurranse som er vanskeligere enn nordisk mesterskap. Med unntak av Færøyene er de nordiske lagene helt på topp i verden.Vennerød sier tittelen ble avgjort i siste liten og at Norge kom bakfra og tok seieren etter at bare ett poeng skilte Norge, Sverige og Island da tre spill gjensto. Totalt spilles det 16 kamper med fire spillere fra hvert lag.- For å være sikre på at ingen får fordel av gode kort, spilles det på to bord samtidig. Det ene bordet får tildelt kort som nøyaktig speiler utdelingen på det andre bordet: Dermed fjerner man flakselementet, som er en stor del av for eksempel poker, forklarer Vennerød.Laget som stilte i åpen klasse, var et rent herrelag, mens det norske damelandslaget kom på andre plass i sin konkurranse.- Det er en bragd av et lag hvor ett av parene var helt ferskt, sier kaptein Vennerød, før han avslutter med å forsikre om at det rådet god stemning under hele mesterskapet.- Når vi spiller er det alvor, men i diskusjonene etterpå er det mye latter og spøk. (©NTB)