Northug med dobbelttak for kreftsaken

Petter Northug sover like godt som før, men formen kunne vært langt bedre. Sesongoppkjøringen er snart i gang og inneholder et løp for kreftsaken.

Petter Northug, her i aksjon under semifinalene på langrenn lagsprint under i OL Vancouver 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Veien hit
Om ikke lenge er Northug tilbake på snø. Det skjer på Sognefjellet. Innen den tid må han ha tatt en del valg.- Jeg har stadig ideer inne i hodet om forbedringer, små ting som kan gi meg fordeler. Det gjelder på utstyrsfronten. Derfor er dette en meget viktig tid for å prøve ut ting, sier Northug til NTB.Onsdagen tilbrakte han på Toppidrettssenteret. Der løp han fra såletesting til lansering av et showløp. Etterpå ventet gjennomgang av skiforbundets nye satsing på sosiale medier og tips ved gjennomføring av foredrag.22. juni deltar Northug i et rulleskirenn på Aker Brygge. Inntektene skal gå til kreftsaken.- Vi håper at dette kan gi en del penger i kassen til Aktiv mot kreft. Det virker som et godt opplegg og en god sak. Nå må vi jobbe for å få hit en del utenlandske stjerner slik at det blir et skikkelig show.
Konge
Sovedyret Northug har vært en gode del småsyk i det siste. Han avbrøt en treningssamling på Kanariøyene nylig, men er ikke kvitt alt rusket.- Nå er ikke formen noe å skryte av. Den holder akkurat til 2 x 45 minutter fotball i sjette divisjon. Men sover godt, det gjør jeg. Der ser jeg ingen formsvikt, sier han.Northug scoret et av målene - på straffe - tirsdag for Mosvik IL.Etter tre VM-gull venter en sesong uten mesterskap. Dermed er Northugs hovedmål klart: Tour de Ski.Etappeløpet har han aldri vunnet. I stedet er det blitt tre rake andreplassen bak Dario Cologna (2) og Lukas Bauer.- Sesongopplegget gjør at jeg må framskynde toppformen med tanke på Touren. Jeg ønsker å være i mesterskapsform allerede på det tidspunktet, sier Northug.En seier i Tour de Ski vil gjøre ham komplett som langrennsløper. Da har han vunnet både i VM, OL og Touren.På de tre siste mesterskapene har Northug sikret seg åtte gull.