Premier League erstatter eliteserien på TV 2

TV 2 får ikke sende Stabæk - Strømsgodset som toppkamp søndag kveld. I stedet overrasker de seerne med Premier League-fotball på Zebra.

Foto: Scanpix
Kultur

Norges Fotballforbund besluttet å utsette hele den 9. serierunden i eliteserien etter at 95 spillere ble tatt ut i streik fredag.Oppgjøret mellom Stabæk og Strømsgodset var i utgangspunktet ikke rammet av streiken, men andre klubber ønsket det annerledes. Det er beklagelig, synes sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.- Vi hadde en mulighet med Stabæk - Godset og ville ha den som toppkamp, noe som hadde gjort oss mindre skadelidende. Dette ønsket de to klubbene og Norsk Toppfotball, men andre klubbers ønske endret det.- Jeg synes det er beklagelig, men vi må forholde oss til at det er sånn det er, sier Jansen Hagen til NTB.Engelsk ballDet betyr at TV 2 står med 6,5 timers sendeflate som gaper imot dem. Det resterende fylles opp av engelsk toppfotball, noe Jansen Hagen håper vil glede seerne.- På søndag sender vi Manchester United - Blackpool på TV 2 Zebra. Der vil det også bli innklipp fra viktige hendelser i de andre kampene.- Fra klokken 19 kjører vi oppsummering fra den siste serierunden i Premier League. Da har vi blant annet muligheten til å gå inn live fra Old Trafford. Det er morsomt for oss å kunne gi seerne live Premier League-fotball som en erstatning, sier han.I tillegg har kanalen opplevd trykk fra seerne om å sende bunnoppgjøret mellom Wolverhampton og Blackburn. Den vil fotballinteresserte kunne oppleve på TV 2 Sport, hvor det vanligvis vises norsk fotball.TV-programmet viktigstDe økonomiske konsekvensene rundt utsettelsen av eliteserierunden er det tidlig å si noe om. Jansen Hagen er klar på at den viktigste prioriteringen er å fylle sendeflaten.- Det er klart at dette reiser en rekke spørsmål, fordi utsettelsen berører mange parter. Men vår utfordring er å gjøre de redaksjonelle skadevirkningene så små som mulig. Vi er fortsatt nysgjerrige på hva vi viser etter klokken åtte på søndagskvelden, sier TV 2s sportsredaktør.

Nyheter
Kultur