- Alt handler om diversifisering

Cecilie Fredriksen har vært i Venezia for å starte karrieren som kunstsamler.

fredriksen.jpg
Kultur

- I dagens verden handler alt om diversifisering. Kunst er unikt og en interessant investeringsmulighet i så måte, sier Cecilie Fredriksen til Dagens Næringsliv.Hun har akkurat kommet hjem fra en reise til årets kunstbiennale i Venezia sammen med søsteren Kathrine Fredriksen. Hun kjøpte ingen verker, men forteller til avisen at hun skapte nye kontakter og fikk ny innsikt i markedet.- Jeg benytter kunstrådgivere. I tillegg var det kjempemorsomt å reise sammen med Kathrine som har fått god greie på kunst. For henne var det sikkert enda større å være der, men det svarte absolutt til mine forventninger også, selv om det var mye rart som ble stilt ut, sier Fredriksen.Hun vil ikke avsløre overfor avisen hvor store summer hun vurderer å investere i kunst, men forteller at hun ser på kunst som en forretningsmulighet i tillegg til farens milliardimperie. Fredriksen avslører derimot at hun allerede har peilet seg ut Andrew Warhol-billedserien "Warhol after Munch", men påpeker at hun foreløpig er forsiktig med investeringene.- Jeg føler jeg er for ung til å begynne å investere tungt i kunst. Det er en spennende forretningsmulighet, men man må skjønne markedet fra innsiden, sier hun til dn.

Nyheter
Kultur