Anmoder om å stille med sørgebind

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) anmoder alle særforbund som har utøvere med representasjonsoppgaver i utlandet om å delta med sørgebind i helgen.

De norske stuperne; Eirik Valheim, Espen Valheim og Amund Gismervik etter fredagens kvalifisering på 10 meter stup under verdensmesterskapet i Shanghai. Landslaget valgte å markere fredagens katastrofe i Norge med sørgebind. Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Dette skriver Idrettsforbundet i en pressemelding i fredag kveld.Bakgrunnen er katastrofen som har rammet mange unge menneskeliv på AUFs sommerleir på Utøya, og de omkomne i Oslo sentrum etter bombeangrepet der.Olympiatoppen har også opprettet kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste når det gjelder eventuelle forholdsregler til norske idrettstropper i utlandet. (©NTB)