Brasil ut etter straffekatastrofe

Brasils deltakelse i årets Copa America ble av det kortvarige slaget.

Brasil-supportere på Kontraskjæret i Oslo. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

I kvartfinalen mot Paraguay ble gultrøyene slått 2-0 i straffesparkkonkurranse.Det var både et sjokk og en solid nedtur for Brasil, som hadde vunnet fire av de siste Copa America-turneringene før årets utgave. Laget bommet på samtlige fire skudd i straffesparkkonkurransen og må reise hjem i skam.Milan-angriperen Robinho prøvde å skjule skuffelsen med følgende ord:- Jeg synes vi spilte en god turnering totalt sett. Nå må vi holde hodene hevet og gå videre mot å heve VM-gullet på hjemmebane.Tittelforsvarerne slet i det innledende gruppespillet med å score mål, men vant da det gjaldt som mest. Da Paraguay og Brasil møttes i gruppespillet endte kampen 2-2.Kvartfinalen mot Paraguay var slik sett ikke noe unntak. Fotballferdighetene var det ingenting å si på, men Brasil mangler en spiller som kan banke inn mål og avgjøre kampene nærmest på egen hånd.Paraguay var dessuten veldig tette bakover og slapp brasilianerne svært sjelden til de helt store sjansene.Brasil hadde noen gedigne muligheter til å avgjøre helt mot slutten av ordinær tid. Først ble Alexandre Pato spilt igjennom, men en litt uheldig sistetouch klarte han ikke få ballen i mål.Kort tid etter fikk innbytter Fred muligheten etter en corner, men hans heading ble reddet på streken.