Dobbelt norsk i Tour de France

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen leverte en ny fantastisk prestasjon og tok de to første plassene på den 16. etappen av Tour de France tirsdag.

Thor Hushovd - Foto: Scanpix

170 ryttere stilte på startstreken i Saint-Paul-Trois-Châteaux. To nordmenn var med og leverte like godt dobbeltseier.Canadiske Ryder Hesjedal, lagkamerat med Thor Hushovd i Garmin-Cervélo og med aner i Norge, var først over 2.-kategoristigningen elleve kilometer før målstreken i Gap. De to nordmennene kjørte inn Hesjedal i nedoverbakkene mot mål. De siste kilometerne ble en taktisk krig mellom Hushovd og lagkameraten mot Boasson Hagen. På oppløpet lurte Hushovd rudsbygdingen på de siste meterne, mens Hesjedal jublet for seier til Hushovd.- Dette er akkurat som NM i Gap, sa Hushovd til TV 2 etter den utrolige innspurten.Alberto Contador gjorde også et overraskende støt mot de øvrige sammenlagtfavorittene i den samme stigningen og fikk verdifulle sekunder ned til brødrene Andy og Fränk Schleck i tillegg til sammenlagtleder Thomas Voeckler. Cadel Evans og Samuel Sánchez hengte seg på fjorårsvinneren over bakketoppen og fikk over minuttet ned til Schleck-brødrene.Voeckler beholdt den gule ledertrøya. (©NTB)