Én av tre lyver om sykefravær

En ny undersøkelse viser at én av tre ansatte lyver om sykdom til sjefen for å være hjemme fra jobb.

Syk_Lege.jpg

Ifølge ny forskning skal fint vær, hangover og romantikk være blant årsakene til at én av tre briter dikter opp sykdom for å holde seg hjemme fra jobb, skriver DailyMail.Videre skal også kjedsomhet og depresjoner være blant faktorene som får to av tre til å ringe inn syke.Og det er ikke nødvendigvis eldre og "skjøre" som pådrar seg sykdommer. Undersøkelsen viser at det særlig er aldersgruppen 18 til 34 år som har lettest for å ta ut sykedager.Ifølge den engelske nettavisen tar briter dobbelt så mange sykedager i året som deres amerikanske kollegaer.Etter å ha gjennomført en undersøkelse ved i overkant av 2.000 selskap, kan PwC konstatere at sykefraværet koster engelske bedrifter 32 milliarder pund i året.