En halv million nordmenn har nettbrett

Rundt 500.000 nordmenn har skaffet seg nettbrett, ifølge en ny undersøkelse. Tallet ligger an til å dobles innen året er omme.

Apples Steve Jobs med en iPad - Foto. AP

TNS Gallups undersøkelse viser at 14 prosent av befolkningen over 15 år har skaffet seg nettbrett eller mediebrett, melder nettstedet Kampanje. Det tilsvarer omtrent 500.000 personer.Det norske markedet domineres fullstendig av Apples Ipad. De nye tallene for andre kvartal viser at 11 prosent av befolkningen har skaffet seg Ipad, mens bare to prosent bruker Samsung Galaxy, som regnes som den største konkurrenten.- Vi kan regne med at rundt 25 prosent vil ha et eller annet mediebrett ved årsskiftet. Det tilsvarer om lag én million personer, sier forskningsleder for medier i TNS Gallup, Knut-Arne Futsæter. (©NTB)