Flax-vekst demper Norsk Tipping-nedtur

Fjorårets store interesse rundt flere store Viking Lotto-potter på opp mot 100 millioner kroner har ikke gjentatt seg i 2011,

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid - Foto: Scanpix

Fjorårets store interesse rundt flere store Viking Lotto-potter på opp mot 100 millioner kroner har ikke gjentatt seg i 2011, noe som gir omsetningsnedgang for Norsk Tipping i første halvår. Svært godt salg av Flax-produktene gjør sitt til å dempe nedgangen, opplyser Norsk Tipping i en melding.Norsk Tippings bruttoomsetning i første halvår 2011 var på 5 291 millioner kroner for de tradisjonelle spillene, en nedgang på 313 millioner kroner (5,6 prosent) i forhold til samme periode i fjor. Nettoomsetningen for Multix og Belago var på til sammen 200 millioner kroner, 50 millioner kroner mer enn året før.godt av den store oppmerksomheten rundt Viking Lotto i fjor, og må dermed notere seg for nedgang så langt i 2011.Norsk Tipping registrerer økende interesse for Oddsen og Flax - spesielt Flax som har en økning på over 23 prosent så langt i år. For de andre spillene er det mindre endringer.- Nedgangen totalt er ikke uventet siden de store pottene har latt vente på seg. Desto mer gledelig er det å se at Flax fortsetter den gode trenden fra 2. halvår i 2010, sier Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping AS.I løpet av 1. halvår har 192 personer vunnet 1 million kroner eller mer i Norsk Tippings spill. Den høyeste premien er på 15,6 millioner kroner og gikk til Steinkjer.Du finner detaljene i meldingen fra selskapet