- Fremstår som en arrogant besserwisser

Statsminister Jens Stoltenberg får passet påskrevet av Høyre-leder Erna Solberg

SOLBERG.jpg

Høyre-leder Erna Solberg mener statsminister Jens Stoltenberg må slutte å bruke gjeldskrisen til å rakke ned på partiet og andre høyrepartiers skattepolitikk. Statsministeren gikk torsdag hardt ut mot den globale høyresiden. Til DN uttalte han at høyrepartienes krav om stadige skattelettelser må være med på å bære skylden for statsgjeldskrisen som har oppstått i flere land. Mange av landene som sliter i en gjeldskrise ville klart seg langt bedre dersom de hadde hatt samme skattenivå som Norge, hedet han. - Stoltenberg fremstår som veldig selvgod, og jeg synes at landets statsminister skulle vist større grad av generøsitet overfor de land som sliter. Norge er et land som har gjort mye riktig og har mye talent og kunnskap, men vi har også vært veldig heldig. I tillegg er det direkte feil av Stoltenberg å legge skylden på høyrepartier. Mange av de landene som nå sliter, har vært styrt av sosialdemokrater, sier Solberg til DN fredag. Noen statsledere i gjeldskriseland vil ifølge Solberg oppfatte Stoltenberg som en arrogant besserwizzer etter uttalelsene.