- Ingen vante rutiner

Ellen Arnstad anbefaler alle å sikre seg noen dager hjemme midt i ferien når alle andre er borte.

Arnstad_Ellen_Sommerpraten.jpg

- Jeg har akkurat kommet hjem fra to ukers ferie på øya Karpathos i Hellas, og har ikke hatt på meg høye hæler en eneste gang - noe som er rekord, forteller forlagsredaktør i Aller-gruppen, Ellen Arnstad, til HegnarKvinner.Nå bærer det videre avsted til ytterligere feriedager i familiens sommerhus på Holmsbu.- En idyll kun en times kjøring fra Oslo, og hvor det er en like stor lettelse hver gang å forlate køene ved Asker og vite at jeg i løpet av 20 minutter er i feriemodus. Med 180 grader sjøutsikt fra terassen, markjordbær rett utenfor hytteporten og kald hvitvin, blir ferien bra - uansett hver, påpeker Arnstad.Krabbeklør til lunch, og fisk i folie med masse urter, grønnsaker, hvitløk og hvitvinssaus på kvelden, er det forlagsredaktøren karakteriserer som det perfekte sommermåltidet.- Hvis dagen også starter med en iskald smoothie, er det innertier, sier hun.- Hva gjør du i sommer for å lade batteriene?- Leser bøker, jogger litt, svømmer, spiser mye frukt og drikker vann med sitron - samt evner å være hundre prosent mentalt tilstedet for barna og familien min.- Diverse leker med slekt og venner gjør også dagene annerledes enn hverdagens mer regisserte program. Mimelek med små og stor involvert kan anbefales. Det er utrolig hva man kan mime, og ikke minst gjette, bare kretiviteten og lekenheten er på topp, sier hun.For Arnstad er opptatt av å holde seg i aktivitet også i ferien, og utfordrer de bratte bakkene på Holmsbu med en joggetur annenhver dag, fulgt av noen svømmetak i bassenget.- Henter også frem noen gamle, gode øvelser fra min tid som aktiv turner, men jeg sliter med spagaten, forteller hun.- Hva er ditt beste ferietips?- Å sikre at du får noen dager hjemme midt i ferien når alle andre er borte. Det er en helt annen måte å være hjemme på enn reten av året. Nesten ingen lyder, nesten ingen mennesker, ingen vante rutiner og ritualer - rett og slett en gjenoppdagelse av eget hus og hjem.NB! Hver ukedag, sommeren gjennom, snakker kvinnelige næringslivstopper, konsernsjefer, politikere, analytikere, meglere, grundere og kultureliten om hva sommer betyr for nettopp dem. Følg med på sommerpraten på HegnarKvinner.