Med hytta full av vareprøver

Innimellom klargjøring av kolleksjoner og innsalg, blir det også tid for litt sommeridyll på Larkollen og Sardinia for designer og gründer Line Houge.

Houge_Line_Sommerpraten.jpg

Designer og gründer av klesmerket ChillNorway, Line Houge, tilbringer i år sommerdagene på Larkollen. For å garantere seg litt fint vær tilbringes noen av sommerdagene på Sardinia.- Det blir en uke uten pc, med frokost, lunch og middag servert, og mor på en solseng med en god bok. Da lader jeg best batteriene, forteller Houge til HegnarKvinner.Det blir i ferien også litt mer søvn og litt mer trening enn ellesr i hverdagen.- Mye av sommeren er tiden da kolleksjonene kommer inn og skal klargjøres til innsalget, så stort sett er hytta full av kartonger og vareprøver. Vi jobber derfra om sommeren, og jeg prøver derfor å stå opp tidlig og jobbe noen timer om morgenen. Legger også inn noen arbeidstimer om ettermiddagen slik at vi kan ha fri midt på dagen, forteller designeren.- Jeg prøver meg også på å plante og stelle blomster i hagen, samt at jeg har en liten jordbær plett. Hittil har den fylt en liten kaffekopp. Det er skikkelig opptur å se at det jeg plantet i fjor vokser frem, og jeg har oppdaget at det å pusle rundt i hagen og luke litt gir meg energi, sier hun.Sjømat er Houges desiderte favoritt når det kommer til sommermåltid.- Ferske reker eller krabber med blå jordbær til dessert, samt iskald hvitvin eller rosé, forteller hun.- Er du opptatt av å holde deg i aktivitet i ferien?- Når jeg er på Larkollen prøver jeg å løpe annen hver dag sammen med nabo Hanne som skal løpe maraton til høsten. Hun lurer meg ut på ekstra lange turer på ukjente stier. Ellers surfer jeg når det er vind, samt at jeg i år også har spilt tennis.- Hva er ditt beste ferietips?- Noe av det mest eksotiske for meg er å selv plukke blåskjell eller krabber fra havet, og i skogen bak hytta er det mye sopp. Så når middag med blåskjell, en deilig kald hvitvin og nabo Nils Jørgens pannekaker med selplukkede kantareller blir servert, og det ikke pøsregner og vi kan sitte ute, da er Norge på sitt beste.- Ellers tok vi med barna på båttur til Koster nå i sommer. Der leide vi sykler og dro innover på øya og spiste lunch. Etterpå ble det kjøpt inn sjøkreps, samt svensk godis til barna. Koster ligger like ved Strømstad og det går ferge hele dagen. En liten miniferie og svenskehandel på samme tid.NB! Hver ukedag, sommeren gjennom, snakker kvinnelige næringslivstopper, konsernsjefer, politikere, analytikere, meglere, grundere og kultureliten om hva sommer betyr for nettopp dem. Følg med på sommerpraten på HegnarKvinner.