Moldejazz tar sats for 51. gang

Moldejazz åpnet tradisjonen tro med streetparade gjennom sentrum mandag. I år har festivalen sørget for at ingen popstjerner vil kunne overskygge jazzstjernene på programmet.

Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Til forskjell fra tidligere år mangler nemlig årets Moldejazz typiske trekkplastre - internasjonale pop- og rockstjerner - som har sørget for publikumsrekord år etter år.Men det betyr ikke at festivalen mangler gode navn. Blant årets store jazznavn er den engelske bassisten Dave Holland, festivalens «artist in residence».Mange gleder seg også til å høre tonene fra et av verdens mest anerkjente improvisasjonsband, Supersilent, som opptrer sammen med Led Zeppelin-bassist John Paul Jones. Ytre Suløens Jass-ensembleDa en av Europas eldste jazzfestivaler rundet femti år i fjor, ble det slått på stortromma. Men øsende regnvær fikk skylden for at publikum sviktet både Sonny Rollins og Missy Elliot på utescenen til Romsdalsmuseet. Det kraftigste festivalregnet på 40 år i Molde førte til underskudd for første gang på mange år.Skal man tro meteorologene, er det også lite trolig at sola vil skinne på artistene som i år skal stå på en av Norges flotteste utescener.Da teatersjef Carl Morten Amundsen ved Teatret Vårt åpnet festivalen etter streetparaden mandag formiddag, strålte imidlertid sola i Rosenes by - inntil videre.Onsdag deler Kaizers Orchestra scene med Mathias Eick på museet, mens det fredag er duket for en trippelkonsert med Røyksopp, Sinead O'Connor og Jarle Bernhoft. (©NTB)