Nordmenn vil ha airconditon

Hotell med aircondition er et "must" mener nordmenn. Ny undersøkelse viser at det er førsteprioritet ved valg av hotell i sydligere strøk.

reise.jpg

Med temperaturer på tretti og førti grader langs Middelhavskysten i juli og august, kan nettene bli lange uten litt kald luft.Nå svarer én av fem nordmenn at aircobndition er et "must" ved valg av hotell i sydligere strøk, viser en undersøkelse gjennomført av Finn Reise.- Jeg gjettet at svømmebasseng var mest populært, men her har folk valgt med hodet, og aircondition er jo en fornuftig prioritering. Det er i alle fall en stor fordel hvis man vil ha skjønnhetssøvnen sin også når man er på sommerferie, sier Kristin Sætevik, markedsdirektør i FINN reise.Men hun legger til at airconditon på langt nær er noen selvfølge.- Det er lurt å sjekke om dette er inkludert i prisen. På bosteder med høy standard er det gjerne det, men ikke nødvendigvis på et trestjerners hotell, eller i et feriehus, sier hun.Helen Begby i Apollo bekrefter dette. - Jo høyere standard, jo sikrere kan du være på at det er aircondition på rommet. Det blir dessuten stadig vanligere å tilby dette. På en del hoteller kan du få aircondition mot et tillegg i prisen, men det koster gjerne litt. Derfor lønner det seg å avklare slikt før man drar, sier Begby.Litt lenger ned på ønskelisten kommer basseng og balkong, mens kun 3 prosent mener det er avgjørende med internett på hotellet.