- Nye problemstillinger rundt hver sving

VG-redaktør Helje Solberg drømmer om å reise verden rundt med familien. For øyeblikket synes hun det er både spennende og krevende å være en av sjefene i Norges største avis.

helje solberg.jpg

- VG er et sted med energi og mye godt humør. Med den digitale revolusjonen skjer utviklingen så raskt at det knapt er mulig fullt ut å forstå hva som skjer. Det gjør jobben ekstra spennende og krevende, med nye problemstillinger nærmest rundt hver sving, forteller Helje Solberg til HegnarKvinner.Som redaktør for avis i VG, har Solberg ansvar for den daglige driften av en av Norges største aviser. Det er ikke alltid like enkelt, og noen av de vanskeligste avgjørelsene hun har tatt var i forbindelse med nedbemanninger i 2006 og 2009.- Hvordan tror du dine kolleger vil beskrive deg?- Engsjert, tydelig og hardtarbeidende.Utenfor Norges grenserFør hun ble redaktør i VG, tilbrakte Solberg mye tid utenfor Norge. Hun har vært på flere lange reiser i Asia, Australia og Latin Amerika, gått på skole i USA, samt studert internasjonal politikk i Istanbul.I tillegg studerte VG-redaktøren også statsvitenskap, sosialantropologi og russisk i Oslo.Når det kommer til arbeidserfaring kan hun skilte med en periode som norsklærer i Nikel på Kola-halvøya, samt journalistjobb i Østlendingen, Sør-Varanger Avis og Nationen. Forfatterskapet av boken "Karen en historie om Alzheimer" kan også legges til listen.Skulle hun gjort noe helt annet enn det hun gjør i dag, hadde det blitt jobb i forlags- eller filmbransjen - gjerne i utlandet.- Har du drømmer eller mål du ennå ikke har fått gjennomført eller nådd?- Reise verden rundt et år med familien. Hytte på Koster.Familien førstSolberg karakteriserer valget av ektefelle som det beste valget hun har tatt. Står det mellom familie og karriere, er hun ikke i tvil om at familien kommer først. Men også familielivet byr på utfordringer.- Privat har de tøffeste prøvelsene vært i forbindelse med syke barn. Men det gikk bra, og er heldigvis et tilbakelagt kapittel, forteller redaktøren.- Hva gir deg energi?- Mennesker som får til noe, god journalistikk, og familie og venner.- Og når blir du sint?- Urettferdighet og urimelighet trigger temperamentet, både privat og profesjonelt.