Positivt selvbilde gjør deg slank

Tykke mennesker med positivt selvbilde har bedre forutsetninger for å gå ned i vekt.

slanking.jpg

- Negative tanker om egen kropp er et stort hinder for å gå ned i vekt, fordi de ofte leder til trøstespising og dårlige matvaner, sier professor Pedro J. Teixeira til VG.Han har ledet forskningsprosjektet der et team fra Bangor-universitetet i England og det tekniske universitetet i Lisboa fulgte 239 overvektige kvinner i et år.Sammen kom de frem til at slankeprogrammer og dietter som bygger på sunt kosthold og mosjon, blir mer effektive om deltakerne har et positivt selvbilde.Psykolog Sigurd Stubsjøen, forfatter av boken "Tenk deg slank" er enig i resultatene.- De som klarer å snu de negative tankene og verdsette seg selv, vil ikke lenger bære rundt på så mange kilo. De vil ønske å ta bedre vare på helsen sin, sier Stubsjøen til avisen.