Rbk dummet seg ut - gikk videre likevel

Rosenborg er klar for 3. mesterligakvalrunde, men tapte 0-2 for islandske Breidablik onsdag. Sammenlagt ble det 5-2 til trønderne.

Rbks (Rosenborg) Rade Prica fortviler - Foto: Scanpix

Rosenborg hadde med seg en solid 5-0-ledelse til Island, og returoppgjøret på sagaøya var derfor et rent pliktløp for trønderne. Slik så det også ut på banen for trønderklubben.RBK-spillerne fremsto svært uinteresserte i store deler av kampen - tross for at trener Janne Jönsson på forhånd ønsket seg en god prestasjon og en seier for selvtilliten.Det startet greit for bortelaget. Etter 26 minutter satte Mushaga Bakenga ballen i mål, men scoringen ble annullert for dytt av Rade Prica i forveien. Like etterpå var den ung RBK-spissen alene med keeper Ingvar Kale, men 18-åringen var for nølende i avslutningen.Usikker var derimot ikke tidligere Brann- og Lyn-spiss Dylan Macallister da han sendte Breidablik i ledelsen etter 28 minutters spill. Australieren ble spilt fri og satte ballen på flott vis i det lengste hjørnet.Selv ikke et baklengsmål vekket Rosenborg opp fra dvalen, og et spill uten glød fortsatte. I annen omgang viste Breidablik at de kan bedre enn det de presterte i Trondheim forrige uke. Islendingene kjempet for hverandre og hadde en tydelig plan.Åtte minutter før slutt doblet Kristinn Steindorsson til 2-0 for hjemmelaget. Mcallister fikk ballen 18 meter foran mål og spilte fri Steindorrson, som bredsidet ballen i nettet. RBK-forsvarer Mikael Lustig kunne gjort en bedre jobb i den situasjonen.Rosenborg møter Viktoria Plzen fra Tsjekkia i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Her vil RBK møte vesentlig hardere motstand. Første kamp spilles hjemme på Lerkendal 26. eller 27. juli med returen 2. eller 3. august. (©NTB)