Sandmæl: - Lag en matplan

Forbrukerøkonom i DnB NOR Silje Sandmæl mener nordmenn kan spare store summer på å lage en matplan.

silje sandmæl.png

- I butikken vil du gjerne handle fort og komme deg for hjem, da er det lett å ty til mye ferskt og dyrere, i stedet for frossent og billigere alternativer. Man tenker ikke så mye i gjennom hva ting koster når man har det travelt, sier forbrukerøkonom i DnB Nor, Silje Sandmæl, til Dagbladet.Hennes beste råd til nordmenn som vil spare penger på mathandel er planlegging, ved å lage en matplan og liste over hva som skal handles inn for uken.Fra 1. juli i år ble prisen på en rekke matvarer satt opp og Sandmæl påpeker at det vil forbrukerne merke på lommeboken.- Et par hundre mer i måneden vil ha innvirkning på husholdningsøkonomien på lang sikt. Mange familier bruker mer en gjennomsnittet, dermed vil et par tusen kroner spises opp av matbudsjettet, sier økonomen til avisen.Andre gode råd for innsparinger i matveien er å se etter tilbudsannonser og kampanjer i tilbudsaviser, ha med handlelapp i butikken, la barna være hjemme når man handler og sjekke kokebøker for nye oppskrifter og ideer dagen før du skal handle. På den måten unngår du at kostholdet blir ensformig.