Spesialinvitasjon til Dale Oen

Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) vil ha med Alexander Dale Oen (26) under avslutningsseremonien av verdensmesterskapet i Shanghai.

Alexander Dale Oen - Foto: Scanpix

Dale Oen fikk forespørselen lørdag gjennom Norges pressetalsmann Lars Otto Bjørnland. Til sammen rundt åtte-ni utøvere skal settes ekstra pris på under avslutningsseremonien.- Dale Oen er en respektert mester. Derfor vil vi ha ham med, sa FINAs representant.Det hjalp ikke på FINAs interesse at de ble fortalt at Dale Oen hadde fly hjem til Norge mange timer før avslutningsseremonien settes i gang. De tilbød seg umiddelbart å dekke alle ekstra kostnader som følge av for eksempel ombooking av fly.Dale Oens gull på 100 meter bryst vakte ikke oppsikt bare på grunn av gullet i seg selv og den gode tiden han noterte. Nordmannen ble et ettertraktet intervjuobjekt i lys av terroranslagene hjemme i Norge, og han er blitt kraftig respektert for måten han taklet rollen han måtte ikle seg på Norges vegne.Dale Oen har vært syk i de siste dagene, og det er uvisst om han takker ja til invitasjonen fra FINA.