Straffes for å ha sendt 11.000 SMS-er

Selskapet Hamelia må betale 100.000 kroner i gebyr for å ha sendt dyre SMS-meldinger til 11.000 forbrukere uten at de var bestilt. Det er første gang et selskap straffes for en slik overtredelse.

Kvinne som sender SMS mens hun kjører bil - Foto: iStockphoto

I tillegg må den ansvarlige lederen for selskapet betale 50.000 kroner. Det har Markedsrådet bestemt.- Det har lenge vært mye grums i denne bransjen. Vi håper firmaene skjerper seg når de ser at det koster å bryte markedsføringsloven, sier juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbrukerombudet.I fjor klaget over 50 forbrukere til Forbrukerombudet over at de fikk SMS-er med passord og brukernavn til nettstedet Musictonez.net til en pris av 29 kroner, uten at de hadde bestilt det.Det ansvarlige selskapet, Hamelia AS, greide ikke å dokumentere at tjenestene var bestilt av klagerne og må nå betale til sammen 150.000 kroner i overtredelsesgebyr.Hittil i år har Forbrukerombudet fått rundt 200 skriftlige klager fra forbrukere som mener at de har blitt belastet for overtakserte SMS-meldinger de ikke har bestilt. (©NTB)