Tour-ryttere med ett minutts stillhet

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen sto først i feltet da rytterne i Tour de France holdt ett minutts stillhet for ofrene etter terrorangrepene i Norge.

Thor Hushovd. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Ifølge trener Atle Kvålsvoll var det Hushovd som tok initiativ til markeringen foran starten på den siste etappen av det franske etapperittet søndag.- Jeg setter veldig pris på at arrangøren vil gjøre dette. Det er forferdelig, men man må stå sammen og bare fortsette å leve, sa Hushovd til TV 2 før start.Tour-direktør Christian Prudhomme var borte hos de to norske rytterne og tok dem i hånden. Hushovd og Boasson Hagen sto sammen med de forskjellige trøyeholderne.Skytingen på Utøya og bomben i Oslo fredag har gått sterkt inn på Hushovd og Boasson Hagen, og de var tydelig preget etter lørdagens etappe. Begge syklet med sørgebånd på etappen.Hele Sky-laget til Boasson Hagen sykler med sørgebånd på søndagens etappe, melder TV 2. Hushovd gjør det samme.Den siste etappen i årets Tour de France er 160 kilometer lang og går fra Créteil til Champs-Élysées i Paris.(©NTB)