Ulovlig utbytte på 3,2 mill

Tidligere skistjerne og nåværende næringslivsaktør Kari Traa innrømmer at hun har brutt aksjeloven ved å ta ut 3,2 millioner kroner i ulovlig utbytte

kari_traa_2.jpg

Tidligere denne måneden sendte hun ut kreditorvarsel som viser at hun er i gang med en prosess som skal gjøre utbyttet lovlig.Traa startet karrieren som kulekjører. Det kulminerte i OL-medaljer, den siste i 2006. Senere etablerte hun seg som klesdesigner og opprettet en bedrift med sitt eget navn som merkevare i 2002. Kari Traa AS ble i fjor fusjonert med morselskapet til Skigutane AS, og solgt til milliardær Kjetil Holta gjennom sportsleverandørselskapet Active Brands.I fjor investerte Traa om lag 7,4 millioner kroner i aksjer gjennom sitt heleide investeringsselskap Dspin AS. 5 millioner kroner av dette ble brukt på aksjekjøp i Active Brands, hvor Traa eier 4,5 prosent.Dspins bokførte egenkapital var i fjor på 14,4 millioner kroner. Resultatet endte i minus med 1,7 millioner kroner og ingen driftsinntekter.Bergens Tidende har ikke klart å få fatt i Traa for kommentar til saken. (©NTB)