Vålerenga vant og avanserte

Vålerenga fikk ingen problemer med å trygge avansementet i europaligaen borte mot Mika.

Freddy dos Santos. Foto: Scanpix

Freddy dos Santos scoret kampens eneste mål og sikret 2-0 sammenlagt.Etter 1-0 i hjemmemøtet, i en kamp hvor Morten Berre avgjorde i annen omgang, var det et brukbart utgangspunkt Vålerenga hadde med seg til Armenia. Hovedoppgaven var å score mål så raskt som mulig og trygge avansementet til europaligaens 3. kvalifiseringsrunde.I første omgang skjedde det lite, og lagene slet med å skape sjanser. 0-0 til pause ga et riktig bilde av kampforløpet.Men etter hvilen ble det fart på Vålerenga, som fikk en stor sjanse ved Håvard Nielsen fire minutter etter pause. Spissen fikk en lang ball å løpe på, men avsluttet til corner fra sju meter.Nettsus ble det imidlertid på det påfølgende hjørnesparket. Bojan Zajic svingte ballen inn, og i feltet var Freddy dos Santos høyest og headet ballen i mål.Scoringen gjorde at Mika trengte tre mål for å ta seg videre, og Vålerenga kunne trille ball og kontrollere kampen. Det klarte de uten problemer og tok seg videre til 3. runde med 2-0 sammenlagt. (©NTB)