Vil ha Dale Oen på europalaget

Alexander Dale Oen (26) er tilbudt plass på europalaget i svømming. Det er svømmepresidenten Per Rune Eknes som har fått vite om invitasjonen.

Alexander Dale Oen - Foto: Scanpix - Beijing OL

Planen er å starte en ny konkurranse der Europa skal konkurrere mot USA.- Alexander vet ikke om det selv ennå. Vi venter med å fortelle ham det til han er ferdig med alle sine øvelser i VM, sier Eknes.Det er den siste helgen i desember som er satt av til den nye konkurransen. Ideen er tatt etter en mal av Ryder Cup i golf, og konkurransestedet er Atlanta i USA. Målet er å øke oppmerksomheten til svømmesporten.EM i kortbane i Polen går tidligere i desember, og Dale Oen har ingen andre konkurranseplaner på det angitte tidspunktet.Hvorvidt Dale Oen vil takke ja til tilbudet, gjenstår å se. (©NTB)