Daytradere elsker volatilitet, og meglerhusene elsker kunder som gjør hyppige transaksjoner fordi de legger igjen mye kurtasje. DLA Piper-advokat Camilla Wollan, som tidligere har jobbet i meglerbransjen og som advokat hos Norsk Tillitsmann, fraråder ifølge Finansavisen meglerhusene å anbefale kundene daytrading som en fast handelsstrategi.- Daytrading er ikke bærekraftig over tid ifølge Finanstilsynet, konkluderer hun.Ifølge Wollan må organiseringen av daytrading gjennom norske meglerhus gjennomgås på nytt etter flere tilsynssaker fra Finanstilsynet.
- Spiser opp gevinsten
Daytradere er ofte inn og ut av aksjer som svinger mye, med et håp og en tro på at kursoppgangen fortsetter.- Kurtasjen spiser opp mye av gevinsten. Daytrading gjøres ofte med belåning i tillegg, noe som også sørger for økt risiko og kostnader, sier Wollan til avisen.