Det danske motehuset Bestseller opplevde en liten nedgang i den norske omsetningen i regnskapsåret 2009/2010, som ble avsluttet 31. juli 2010. I årsberetningen angis årsaken til nedgangen å være et turbulent marked.Kjeden importerer og selger klær til dame, herre og barn gjennom kjeder som blant annet Only, Vera Moda og Jack & Jones.
Fornøyd- Vi hadde egentlig et veldig, veldig godt år resultatmessig, sier han.Gull i DanmarkDermed hadde konsernet en resultatmargin på nesten 20 prosent.300 butikker
Regnskapet viser også en kraftig nedgang i resultatet, men daglig leder Øyvind Hauge er likevel fornøyd:Årsaken til nedgangen er nemlig en økning i kommisjonen til morselskapet i Danmark. Det norske selskapet betalte 197 millioner kroner mer i kommisjon i 2009/2010 enn i 2008/2009. Korrigert for disse endringene ble resultatet økt med over 100 millioner kroner fra 2008/2009.Og kommisjonen fra de ulike landene til morselskapet i Danmark har gitt morselskapet et svært gullkantet resultat. I 2009/2010 omsatte Bestseller-konsernet for 14,6 milliarder danske kroner, mens resultat før skatt ble på 2,9 milliarder danske kroner.- Hvordan har utviklingen vært i år?- Det går stort sett greit med oss. Vi har hatt vekst for noen kjeder, og en liten nedgang for andre, sier han.- Totalt sett er vi positive til utviklingen, påpeker Hauge.I dag har Bestseller i overkant av 300 kjedebutikker i Norge.- Vi ønsker å etablere flere butikker bare vi får fatt i de rette lokalene, sier Øyvind Hauge i Bestseller.