Dette er landslagene i alpint

Norges Skiforbund/alpint har tatt ut landslagene for sesongen 2011-2012.

Aksel Lund Svindal - Foto: Scanpix
Kultur

Verdenscup, menn: Lars Elton Myhre (Gjøvik), Aksel Lund Svindal (Nero), Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Truls Ove Karlsen (Sæli), Leif Kristian Haugen (Lommedalen).Europacup, menn: Iver Kristian Bjerkestrand (Nero), Truls Johansen (Nero), Emil Bjørtomt Kristiansen (Bærum), Markus Nilsen (Freidig).Lagene for menn reiser til New Zealand i august og til Chile i september.Verdenscup, kvinner: Lotte Smiseth Sejersted (Stabæk), Mona Løseth (Spjelkavik).Europacup, kvinner: Nina Løseth (Spjelkavik), Thea Grosvold (Heming), Ragnhild Mowinckel (Rival), Annie Winquist (Lillehammer), Kristine Gjelsten Haugen (Lommedalen), Chloe Margrethe Fausa (Heming).Lagene er samlet på New Zealand i august. (©NTB)- På bakgrunn av NSF alpin sine økonomiske utfordringer er laguttaket et midlertidig uttak for Europacup nivået. I August og september samkjører vi Europacup løperne med WC lagene våre, og med HIL. August er en veldig viktig periode å komme på ski, og vi har hatt fokus på sportslig utvikling for de utøverne. Vi har pr. i dag ikke et eget europacup opplegg på verken herrer eller damer, men det er en klar målsetting å jobbe mot å få dette på plass i løpet av høsten. Prosessen med markedsaktører for å bli med å bygge norsk alpinsport fortsetter og vi tolker signalene til å være forsiktig positive, sier sportssjef Claus J. Ryste til Skiforbundet.no