Over halvparten av norske ansatte vil skifte jobb i løpet av de kommende fem årene, viser en arbeidslivssundersøkelse gjennomført av Kelly Services. 36 prosent av de spurte øsnker å skifte jobb på grunn av endrede personlige interesser, mens flere også nevner bedre balanse mellom jobb og fritid og høyere lønn som noen av årsakene, skriver Finansavisen.- Vi opplvere at overraskende mange er svært positive til å ta det store steget videre, og over i en ny karriere. I dag søker arbeidstagerne stadig nye utfordringer. Det er få som jobber særlig mer enn fem år i samme stilling, sier adm. direktør i Kelly Services, Turid Momyr, til avisen.Hun påpeker at vår største utfordring i dag fremdeles er mangel på arbeidskraft, og forteller at norske arbeidstakere er ikke lenger så redd for å miste jobben, og heller ikke for å kaste seg over nye utfordringer. 84 prosent av de spurte i undersøkelsen mener at de kan komme tilbake på samme nivå i karrieren etter lengre opphold, enten det er permisjon, lang ferie eller sykefravær.Les også: