Målene gjør at Aalesund reiser til returoppgjøret i 4. kvalifiseringsrunde i Nederland med et lite overtak. Og det klarte de oransje uten trener Kjetil Rekdal, som måtte overlate ansvaret til assistent Kent Bergersen på grunn av dødsfall i familien.En flott volleyavslutning fra costaricanske Barrantes et drøyt kvarter før full tid sørget for å gjøre sommerkvelden i Ålesund bortimot perfekt. Backen Enar Jääger sto for forarbeidet. Det var ikke pene driblinger den estiske AaFK-spilleren presterte, men Jääger viste vilje nok til å ta seg forbi tre motstandere før han løftet ballen inn til Barrantes.Aalesund fikk også en upåklagelig start på kampen med ledermål på straffe etter 13 spilte minutter. Eksekutør var også her Barrantes. Maarten Martens stanget inn utligningen for gjestene etter retur fra Aalesunds keeper.Ellers i Europaligaen klarte ikke Rosenborg å finne veien til mål hjemme mot kypriotiske AEK Larnaka. Kampen endte 0-0. (©NTB)