Ex. trener risikerer tre år bak lås og slå

Tidligere langrenns- og skiskyttertrener risikerer tre år i fengsel for dopinglanging.

Foto: Are Haram, Finansavisen.
Kultur

Den tidligere østerrikske langrenns- og skiskyttertreneren Walter Mayer risikerer tre år i fengsel for dopinglanging.Han står tiltalt for å ha forsynt utøvere med dopingmidler, blant annet stimuli og veksthormoner, men da saken startet mot ham i Wien mandag, erklærte han seg ikke skyldig etter tiltalen.Ved siden av de sakene han må svare for i retten nå, er han også koblet til bloddopingsskandalen i vinter-OL i Salt Lake City i 2002 og i Torino i 2006.- Jeg er ikke ansvarlig for at det er doping i østerriksk idrett, sa 54-åringen da rettssaken mot ham startet. Han hevdet at han bare hadde hjulpet idrettsutøvere med å løse medisinske problemer.Aktor påstår at Christian Hoffmann, gullvinner i langrenn fra Salt Lake City, var en av dem han ga dopingmidler. Det gjelder også flere andre østerrikske skistjerner som ble utestengt fra OL-deltakelse etter skandalen i Torino.Mayer er også blitt koblet til det samme laboratoriet som Stefan Matschiner, manageren som ble dømt til en kort fengselsstraff i fjor for å ha forsynt, blant andre, syklisten Bernhard Kohl med dopingpreparater. (©NTB)