Gir jobben til veltrente søkere

Flere bedrifter lar seg imponere av jobbsøkere med gode treningsvaner på cv-en.

jogge trening.jpg
Kultur

I et svensk forskningsprosjekt ble det sendt ut 8.000 fiktive søknader til nesten 4.000 arbeidsgivere som søkte ansatte. Halvparten av søknadene inneholdt informasjon om at søkeren drev med ulike idretter. I den andre søknaden stod det ingenting om treningsvaner, skriver dn.- Resultatene var slående. All trening var bedre enn ingen trening, og mosjonsidrett ble høyest verdsatt hos arbeidsgiverne, målt i antall innkallinger til intervjuer, ifølge arbeids- og organisasjonspsykolog Espen Skorstad. Arbeidsgivere lar seg uten tvil påvirke av om jobbsøkeren trener eller ikke.Administrerende direktør i Deloitte, Aase AA. Lundgaard menerd et ikke er godt å si om det er noen sammenheng mellom fysisk form og god ledelse.- For noen kan det sikkert bidra til god lederadferd, men det kan også andre interessert og aktiviteter bidra til. Det er vel mer spørsmål og hva som inspirerer og gir en energi, sier Lundgaard til dn.