- Ikke vant til å ha ferie

Om sommeren bytter klesdesigner, Cecilie Melli, ut hektisk reising med mer bedagelige timer på hytta i Enebakk. Selv om det er uvant med langfri.

cecilie melli sp.jpg
Kultur

- I sommer skal jeg sove så mye som mulig, sier Cecilie Melli til HegnarKvinner. Det er første prioritering når klesdesigneren og butikkeieren endelig får litt fritid.I Nedre Slottsgate i Oslo, styrer hun butikken som har kombinert syatelier og klesutsalg. Jobben innebærer å reise på flere stoffmesser i året, til Paris. I tillegg reiser hun ofte lange distanser til Hong Kong og USA.- Derfor har jeg ikke det store behovet for utskeielser når ferien melder seg. Ikke er jeg vant til å ha ferie heller, sier hun.En halvtime unna hjemmet, i Enebakk, ligger den fredelige hytta i stillheten. Her lader hun batteriene, mens hun sitter på terrassen, med utsikt til et vakkert vann.- Det å blad gjennom bøker uten ord, gir meg så ro. Det går mye i kunstbøker. Eller så er jeg heller ikke fremmed for å lese krim.- Hva er det perfekte sommermåltidet for deg?- Det er jordbær med masse fløte. Jeg spiser det til jeg blir kvalm. Jordbærene er erstatning for vanlig lunsj, om sommeren. Sånn har det vært så lenge jeg kan huske, ler hun.Etter å ha sovet ut, kan Melli merke at kroppen får seg et sjokk.- Plutselig kjenner jeg at jeg får vondt overalt. Kroppen er ikke vant til å være så mye uten bevegelse. Så da reiser jeg inn til byen på en vanlig treningstime. Padler ute, fisker eller plukker sopp.Arbeid som hun vanligvis synes er kjedelig, som å rake eller annet hagearbeid, blir noe annet så snart hun betrakter det som trening.- Jeg er ganske dårlig på å ha ferie, for jeg er ikke så vant til det. Derfor har jeg bestemt meg for ikke ha så store forventninger om at alt skal skje, bare på denne ene ferien. Det er bedre å ta seg fri ofte, sier hun.NB! Hver ukedag, sommeren gjennom, snakker kvinnelige næringslivstopper, konsernsjefer, politikere, analytikere, meglere, grundere og kultureliten om hva sommer betyr for nettopp dem. Følg med på sommerpraten på HegnarKvinner.