Kler verden i dansk mote

By Malene Birger har blitt en stor, dansk eksportvare. 196 millioner danske kroner har de i omsetning. Og Norge er danskenes nest største marked.

Kultur

- Vår profil er internasjonal, sier administrerende direktør i By Malene Birger, Lars Andresen, til Dagens Næringsliv. I dag åpner Copenhagen Fashionweek, Nord Europas største motebegivenhet. Fredag viser det suksessfulle motehuset, som stadig er i vekst, sin sommerkolleksjonen i nyoppussede Carlsberg bryggeri. Den har fått tittelen "The Renovation". Kolleksjonen er inspirert av Marokko, samt har innslag av lange slanke 70-talls silhuetter. I norske butikkhyller blir kolleksjonen å finne, våren 2012.Motehuset By Malene Birger har jobbet målrettet. Allerede siden oppstarten hadde de det internasjonale markedet for øyet. Og deres design har falt i smak. I dag selger motehuset i hele 42 land, har over 80 ansatte, samt har mer enn 20 salgsagenter i verden. Det danske motehuset har vært på det norske markedet, siden 2004. De har 64 butikker i Norge, og åpnet i 2009 sin flaggskipbutikk, i Parkveien i Oslo.-Jeg kan allerede avsløre at dette året blir vårt beste noensinne, sier Andresen videre..

Nyheter
Kultur